Schrijf u in voor de nieuwsbriefSchrijf u in voor de

Nieuwsbrief

 

Mail onsMail ons op

info@leerpuntadd.nl

 

 

homeRondleiding:

1, 2, 3, 4, 5, 6

 

 

Database

Team

Home

Leerpunt ADD nu weten we het wel logo
Like ons op Facebook: @LeerpuntADD
Volg ons op Twitter: @LeerpuntADD

← Terug naar doe mee

Home - Database - Team - Twitter - Facebook

 

©2016 Leerpunt ADD - Laatst bijgewerkt: september 2018

Toekomst

 

boomWe-raken-blutpicknick op zondag 23 september 2018 in Apeldoorn

 

Wanneer de zomervakantie alweer vergeten is, hopen wij nog op mooi weer voor een gezellige picknick met gezelschapsspellen.

 

Het zal sommige mensen misschien verbazen dat we een evenement organiseren waarbij leren over AD(H)D niet centraal staat, maar we hebben er goede redenen voor. Op de bijeenkomst in januari → merkten we dat mensen het een bevrijding vonden om met gelijkgestemden te zijn. Ook gebruikten veel bezoekers de bijeenkomst om te netwerken. We vonden dat die elementen wel voor herhaling vatbaar waren, ook zonder een uitgebreid programma zoals toen.

 

Ten tweede is (was*) Leerpunt ADD blut aan het raken. We willen dat saaie en minder vrolijke feit graag combineren met iets leukers.

 

 

Kom picknicken en steun ons

 

bootVoorlopig gaat het niet lukken om een grote crowdfundingsactie op touw te zetten en/of om een stichting te worden. Dat betekent dat Leerpunt ADD nog een tijdje doorgaat als een particulier initiatief. Ondertussen zijn er wel kosten, vooral voor webhosting, drukwerk en verzendingen van dat drukwerk. Om nog 2 jaar op deze bescheiden koers door te kunnen varen hebben we minstens 250 euro nodig.*

 

Daarom hebben we op de dag zelf een spaarvarken klaarstaan. Omdat we iedereen privacy gunnen wat betreft een eventuele donatie, willen we iedereen vragen hun donatie in een envelop te stoppen. Wij hebben ook enveloppen bij ons. Als je wel komt, maar niet doneert, is het een optie om een lege envelop mee te nemen of van ons aan te nemen en in het spaarvarken te doen.

 

 

Niet picknicken, wel doneren?

 

Natuurlijk kan dat! Mail ons dan even: info@leerpuntadd.nl . Hartelijk dank!

 

 

*Gehaald!

 

Inmiddels hebben we het streefbedrag al gehaald. Een enkele donateur besloot ons in één keer de zekerheid te verschaffen dat we de komende 2 jaar door kunnen gaan met Leerpunt ADD. Onze blijdschap en dankbaarheid is natuurlijk groot!

 

De picknick gaat natuurlijk wel door, inclusief de mogelijkheid tot doneren. Met eventuele aanvullende donaties kunnen we namelijk meer organiseren rondom leren over AD(H)D. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bijeenkomst zoals afgelopen januari of de poster zoals bij de film Over executieve functies.

FAQ

 

Doe mee

Nieuws

 

agendaPraktische informatie

 

Wanneer: zondag 23 september 2018

13:00 - 17:00 naar wens

 

Waar: Oranjepark, Apeldoorn

 

Bushalte Oranjepark/Regentesselaan of Oranjepark/Kerklaan

Parkeren in parkeergarage Marktplein

 

treinMeelopen met de groep vanaf station Apeldoorn. Meld je eventueel aan via info@leerpuntadd.nl met telefoonnummer; dan kunnen we wachten en contact opnemen als je later blijkt te zijn.

De groep is herkenbaar aan de eekhoorn en vertrekt om 13:20 vanaf de voorzijde van het station (stationsplein, bij de AH to go) naar het park toe. Het is 1300 m lopen.

 

Prijs: een glimlach

 

Iedereen die Leerpunt ADD een warm hart toedraagt, is welkom.

 

Meenemen, als het lukt:

een krukje/stoel (!)

een kleedje/deken

een plastic zeil*

een (regen)jas*

iets te eten/drinken**

gezelschapsspellen e.d.**

een donatie in envelop

 

*Afhankelijk van de weersverwachtingen.

 

**Hieronder volgen lijstjes met wat er al wordt meegenomen; als je al weet wat je meeneemt, horen we het graag!

 

 

Contact:

 

Facebookevent: hier →

Twitter: hier →

Mail: info@leerpuntadd.nl

Een Steekje Los?

 

Het spel ‘Een Steekje Los?’ nemen we ook weer mee, met uitbreidingsset. Dat was een zeer geslaagd programmapunt van de bijeenkomst afgelopen januari, zoals bovenstaande foto laat zien.  

 

 

Een Steekje Los? spelsessie 2 - foto Sanne Steenbreker

bliksemIk wil wel, maar...

 

...misschien gaat het regenen.

Dat zou natuurlijk kunnen. In het park is een muziekkoepel aanwezig waar we kunnen schuilen. Als de weersverwachtingen erg tegenvallen, zou het kunnen dat we de picknick verplaatsen of afblazen.

 

...ik ben slecht ter been/kan niet op de grond zitten.

Laat het ons weten, dan kunnen we meedenken. Er zijn een aantal bankjes in het park en we vragen mensen om, als ze kunnen, iets mee te nemen om op te zitten.

 

...ik houd niet van/ben slecht in spelletjes.

We gaan ook voor enkele niet-competitieve spellen en 1-op-1-spellen zorgen. Verder wordt er nog nagedacht over andere simpele groepsactiviteiten. Kletsen en toekijken mag natuurlijk ook!

 

:(...ik durf niet.

Dat zou toch wel heel jammer zijn. Als er iets is wat we kunnen doen om het makkelijker te maken, dan hopen we dat je wel contact op durft te nemen. We kunnen bijvoorbeeld proberen om meer duidelijkheid te geven over de middag of met je meedenken over een specifieke factor die stress veroorzaakt. Een ommetje maken door het park is altijd toegestaan. Je bent in ieder geval niet de enige die last heeft van zenuwen. Wees welkom!

Een Steekje Los? uitbreidingsset ADD en ADHD

fruitEten en drinken

 

We willen voorkomen dat we met 25 rollen biscuits komen te zitten. Meld daarom eventueel wat je mee denkt te nemen en dan zetten wij het op het lijstje. Als dat niet lukt (last-minute bijvoorbeeld), probeer dan iets origineels!

 

Dit wordt al meegenomen naar de picknick:

Stokbrood

Franse kaas

Appelcake

Tonijnsalade

Spellen

 

Deze spellen worden al meegenomen:

Een Steekje Los?

Machiavelli

Koehandel

Uno

Othello

Stratego

Story Cubes

Regenwormen

 

Dit zijn suggesties om mee te nemen:

Weerwolven van Wakkerdam

Black Stories

Badminton

Jongleerballen

Origami