Rondleiding: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

 

Nieuws • Contact • Social media   

 

Schrijf u in voor de Nieuwsbrief→

 

M: info@leerpuntadd.nl

Database

Team

Home

Leerpunt ADD nu weten we het wel logo

← Terug naar doe mee

Toekomst

 

bijeenkomstBijeenkomst op zaterdag 20 januari 2018 in Utrecht

 

Eindelijk! Na ruim een jaar alleen online te hebben bestaan, is dit het eerste dat we in het echte leven organiseren. Komt u ook?

 

Deze eerste bijeenkomst in het kader van Leerpunt ADD geeft u een leerzame gelegenheid om samen met anderen na te denken over effectief omgaan met AD(H)D.

 

Er zijn programmapunten opgenomen rondom informatie verstrekken, methodes aanleren, communicatie, lotgenotencontact of netwerken en over de toekomst van Leerpunt ADD zelf.

 

 

Voor wie?

 

Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle geïnteresseerden, waaronder:

 

mensen met AD(H)D,

partners, familie of vrienden van mensen met AD(H)D,

hulpverleners, onderwijsmedewerkers en andere professionals.

 

De bijeenkomst is niet geschikt voor kinderen die te jong zijn om zelfstandig in het programma mee te draaien.

 

 

Hopelijk zien we u op 20 januari in de Kargadoor in Utrecht.

 

Ook op deze pagina:

Programma →

Kaart kopen →

 

Home - Database - Team - Twitter - Facebook

 

©2016 Leerpunt ADD - Laatst bijgewerkt: januari 2018

FAQ

 

Bereikbaarheid

 

We houden de bijeenkomst in een zaal van de Kargadoor (Oudegracht 36) in Utrecht.

 

De gehuurde zaal is geschikt voor mensen in een rolstoel.

 

helicopterAls u met het openbaar vervoer komt, is het handig om station Utrecht Centraal als eindpunt te kiezen. We zorgen dat daar iemand klaar staat om met u en anderen van de groep naar de locatie te wandelen. Plan uw route bijvoorbeeld via 9292.nl →. De vertrektijd voor deze groep is 12:30, dus zorg dat u uw reisplanning daarop afstemt.

 

Komt u met de auto? Hier vindt u informatie over de route & parkeren →. Ook vindt u daar de wandelroute vanaf Utrecht Centraal.

 

 

huisSamen reizen

 

Sommige bezoekers komen van ver. Samen reizen kan misschien een optie zijn. Laat ons weten of dat voor u geldt, dan kunnen wij u misschien in contact brengen.  

 

Er kan misschien samen gereisd worden vanaf:

 

Arnhem cs

Rotterdam cs

Tiel

Winterswijk

...

Doe mee

Nieuws

 

Praktische informatie

 

Wanneer: zaterdag 20 januari 2018 13:00 - 17:00

 

Waar: Kargadoor, Utrecht

 

Prijs: rond de €15,- naar draagkracht

 

agendaEr zijn nog drie kaarten beschikbaar!

 

N.B.: een kaart kopen op de dag zelf is niet mogelijk.

 

Bent u verhinderd? Meld u af via info@leerpuntadd.nl, dan hebben wij plek voor een ander!

Kaartverkoop

 

Kaarten zijn niet meer via het kaartverkoopsysteem te verkrijgen. Als u vóór 12:30 mailt, kunnen we (misschien) nog een plek voor u vrij maken. Betaling zal dan ter plekke geregeld worden.

info@leerpuntadd.nl

 

Wees welkom!

Prijs

 

We willen de bijeenkomst zo toegankelijk mogelijk maken. Immers, toegankelijkheid is een van de uitgangspunten van Leerpunt ADD. We hebben daarom geprobeerd om de bijeenkomst zo in te richten dat we iedereen gratis zouden kunnen laten deelnemen. Een bijeenkomst zoals deze organiseren is echter kostbaar en Leerpunt ADD heeft weinig budget, dus dat is niet gelukt.

 

muntenWe willen u daarom vragen om een kaartje te betalen naar uw draagkracht. Op de pagina waar u uw kaartje koopt, vindt u kaartjes van verschillende prijzen. Betaal alstublieft een voor u redelijk bedrag, want als we niet op een gemiddeld betaald bedrag van ongeveer €15,- uit komen, bestaat het gevaar dat de bijeenkomst niet door kan gaan.

 

Als ook de laagste prijs voor een kaartje voor u een probleem oplevert, maar u wil toch erg graag komen, mail dan naar info@leerpuntadd.nl en wij denken met u mee.

 

Als u de hoogste prijs voor een ticket betaald heeft van alle aanwezigen, krijgt u iets extra’s van ons. (Natuurlijk doen we dat discreet, niet met de andere aanwezigen als publiek.) Dit is om een beetje extra te motiveren om, als u dit kunt betalen, een hoger bedrag te kiezen.

 

 

gieterEn wat er overblijft?

 

Als de opbrengst van de kaartjes hoger is dan de kosten van de bijeenkomst, bewaren wij het overgebleven bedrag om de webhosting en eventuele andere kosten van Leerpunt ADD weer een tijd te verzorgen.

Programma

 

klokDe conceptversie voor het programma ziet er als volgt uit:

 

Rond 12:45 - inloop

13:10 - welkomstwoord, huishoudelijke mededelingen e.d.

 

13:20 - première van de korte informatieve film ‘Over executieve functies: de schakels tussen willen en uitvoeren’, naar het gelijknamige artikel →

13:35 - nabespreking: vragen, opmerkingen, ideeën, discussie, etc.

 

14:00 - start eerste sessie

14:45 - einde

 

15:00 - start tweede sessie

15:45 - einde

 

16:00 - ervaringen van de sessies uitwisselen, vooruitblik over Leerpunt ADD, verzoekjes en dankwoord

16:30 - enquête invullen, napraten

 

17:00 - einde bijeenkomst, bar is open

 

 

Sessies

 

Er worden vier verschillende sessies aangeboden, allemaal met andere aandachtspunten. U kunt uw keuze doorgeven over welke twee van de vier sessies u wilt volgen. Er zal t.z.t. een e-mail verstuurd worden aan iedereen die een kaart gekocht heeft, met het verzoek uw voorkeur door te geven.

 

De volgende sessies worden gehouden:

Sessie A: een workshop,

Sessie B: een spel,  

Sessie C: een speeddate,

Sessie D: een meedenksessie.  

 

Sessie D: de toekomst van Leerpunt ADD

 

Leerpunt ADD probeert in een belangrijke behoefte, namelijk toegankelijke informatie over succes met AD(H)D, te voorzien. We zoeken voortdurend naar hoe we dat kunnen doen.

 

De manier waarop we onze werkwijze bepalen, is door zo goed mogelijk antwoord te geven op de volgende vier vragen:

Wat voor soort informatie is het belangrijkst? (Inhoud en prioriteit)

Kunnen wij die informatie verstrekken? (Inhoud en mogelijkheid)

Hoe wordt die informatie toegankelijk(er)? (Vorm en prioriteit)

Wat kunnen we doen om die informatie toegankelijker te maken? (Vorm en mogelijkheid)

 

voetstapDe werkwijze van de komende tijd is dus alleen te bepalen als we zowel verkennen wat er gevraagd wordt als wat er mogelijk is. Voor die verkenning hebben we u nodig. Met uw input kunnen we beoordelen waar Leerpunt ADD in moet investeren en ook op welke manier dat kan gebeuren.

 

Deze sessie, onder leiding van oprichtster Alex Steenbreker, is voor bezoekers die enthousiast zijn over het doel van Leerpunt ADD en er graag over meedenken.

Filmpremière ‘Over executieve functies’

 

Deze eerste filmproductie van Leerpunt ADD gaat op 20 januari in première, natuurlijk met gelegenheid om erop te reflecteren.

 

Het artikel Over executieve functies → is het artikel dat structureel het meest gelezen wordt. Daarnaast krijgen we er enthousiaste reacties op. Er vallen kwartjes, wordt aangegeven door lezers.

 

Maar... het lezen van een lang artikel is bijna onmogelijk voor een deel van de doelgroep. Of dat nu komt door leesproblemen of door zwakke executieve functies: we vinden dat de inhoud van dit artikel het waard is om ook in een andere vorm beschikbaar te hebben.

 

(Foto: Age Steenbreker spreekt de voice-over in.)

Age doet de voice-over voor het filmpje Over executieve functies

Sessie A: ordenen met geeltjes is supermakkelijk

 

Rondlopen met ideeën maar niet weten hoe ze aan te pakken: ADD’ers kennen dat waarschijnlijk allemaal. Het vraagt dat je je ideeën concreet maakt, dat je ze ordent. Wat moet er precies gebeuren en in welke volgorde? Het is niet de bedoeling dat al uw creativiteit en bijzondere ideeën stranden. Vandaar deze workshop, want "ordenen met geeltjes is supermakkelijk".

 

Grote of kleine plannen, deze workshop met de welbekende zelfklevende briefjes laat u kennismaken met een manier van werken die het niet alleen gemakkelijk maakt om een ordening aan te brengen in uw gegevens, maar ook voldoening brengt.

 

boomNa een voorbeeld van uw host gaat u zelf aan de slag, alleen of als u dat prettiger vindt, met iemand anders. U werkt met een voorbeeld dat u van ons krijgt of met uw eigen thema. In ongeveer 45 minuten krijgt u een basis mee van een methode die u helpt om door de bomen een prachtig bos te zien, de contouren van de uitwerking van uw eigen idee.

 

Deze sessie is onder leiding van Margrietha Konstapel (pseudoniem), een van onze gastbloggers en adviseurs.

Sessie B: Een Steekje Los?

 

Het eigenwijze spel Een Steekje Los? geeft een voorzet om in gesprek te gaan over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Het spel bestaat uit een bordspel met kaarten en vele uitbereidingssets met extra kaarten, waaronder de uitbereidingsset over ADHD en ADD.

 

Het spel is erop gemaakt om veel verschillende mogelijkheden te bieden. Niet alleen door uitbereidingssets, maar ook door spelvarianten, de borden met verschillende thema’s en de kaarten met verschillende soorten opdrachten. Dat biedt veel vrijheid om het spel op de interesses van de spelers aan te passen. Elke keer spelen is weer anders!

 

Meer informatie over het spel is te vinden op de website van De Bagagedrager→. De sessie is onder leiding van teamlid Sarah Minck, samen met Sanne, beide vrijwilligers van de Stichting Zelfbeschadiging en daardoor al goed bekend met het spel.

Sessie C: wat zegt een eerste indruk?

 

Stel nu dat u iemand tegenkomt die u altijd al hebt willen spreken. U heeft niet meer dan vijf minuten de tijd. Wat zegt of vraagt u dan?

 

De speeddaterondes die we houden, zijn bedoeld voor:

ieder die op zoek is naar (mede-)ADD’ers om hun persoonlijke of professionele netwerk mee uit te breiden,

ieder die in een groep minder tot hun recht komt dan in een ontmoeting met een enkele ander.

 

We geven deelnemers een aantal vragen aan de hand waarvan ze een gesprek kunnen starten. De vragen zijn ter inspiratie, want als u een eigen gespreksstarter heeft, staat het u natuurlijk vrij om die te gebruiken.

 

Elke date duurt maar een paar minuten (5 tot 10, afhankelijk van de grootte van de groep). De sessie is onder leiding van teamlid Janine Batterink.

Een Steekje Los? Het bordspel
Een Steekje Los? Uitbreidingsset ADHD en ADD

Praktische informatie

 

Wanneer: zaterdag 20 januari 2018 13:00 - 17:00

 

Waar: Kargadoor, Utrecht

 

Prijs: rond de €15,- naar draagkracht

 

agendaEr zijn nog drie kaarten beschikbaar!

 

N.B.: een kaart kopen op de dag zelf is niet mogelijk.

Bent u verhinderd? Meld u af via info@leerpuntadd.nl, dan hebben wij plek voor een ander!