Schrijf u in voor de nieuwsbriefSchrijf u in voor de

Nieuwsbrief

 

Mail onsMail ons op

info@leerpuntadd.nl

 

 

homeRondleiding:

1, 2, 3, 4, 5, 6

 

 

Database

Team

Home

Leerpunt ADD nu weten we het wel logo
Like ons op Facebook: @LeerpuntADD
Volg ons op Twitter: @LeerpuntADD

Artikelen

Leeslijst

Links en apps

Filmpjes

← Terug naar de gastblogs

 

Concentreren is een fluitje van een cent

6 augustus 2017, door Margrietha Konstapel

 

Vandaag was een goede dag. Ik wilde een heel rijtje met activiteiten afwerken en de meeste daarvan zijn ook werkelijk gedaan. Natuurlijk heb ik tussendoor ook nog 1001 nieuwe ideeën gekregen.

 

Ik had niet altijd goede dagen. Want 1001 ideeën: wat moest ik ermee? Ik raakte versnipperd en vluchtig. Concentreren lukte niet. Daarbij stelde ik eindeloos dingen uit. Dat is veranderd.

 

Ik heb iets belangrijks ontdekt: concentreren is een fluitje van een cent zolang ik doe wat ik graag doe. Want dan kan ik mijn concentratie opeens langdurig vasthouden en functioneer als de beste! Dit is voor mij van levensbelang. Dus dat betekent iets voor de keuze van mijn professionele bezigheden. Vanaf het moment waarop ik dat begreep heb ik stukje bij beetje het roer omgegooid. En nu doe ik dan toch wat ik het allerliefste doe.

 

Ik heb nauwelijks meer de neiging om dingen uit te stellen. Want ze zijn onderdeel van wat ik graag wil doen. En dat wat ik nog wel wil uitstellen bekijk ik goed. Overzie ik wat er precies moet gebeuren? Moet ik de boel in stukjes hakken en behapbaar maken? Moet ik ze vervolgens inplannen? Of moet ik het misschien overdragen aan iemand die het graag doet?

 

En die 1001 ideeën? Die heb je nou eenmaal als je ADD'er bent. Daar haal ik de allerbeste uit. En die krijgen een plek in mijn dagelijkse werk. Ik heb mezelf toestemming gegeven om te zijn wie ik eigenlijk ben. Met alle mogelijkheden en hier en daar een lastig dingetje. Geef mij maar dat lastige dingetje, want ondanks dat ken ik geen leukere mensen dan creatieve, slimme, levenslustige ADD'ers. Dus als ik om me heen kijk en ik zie de rest van de mensheid, dan denk ik wel eens: 'Blij dat ik mij heb!'

 

Ja, dit is een supergoede dag.

 

 

Home - Database - Team - Twitter - Facebook

 

©2016 Leerpunt ADD - Laatst bijgewerkt: augustus 2017

Over Margrietha Konstapel

 

Margrietha Konstapel is pseudoniem voor een 54-jarige ondernemer. 10 jaar geleden werd er bij haar ADD gediagnosticeerd.

gastblog Margrietha Konstapel